Wandpanelen plaatsen op oneffen muren

Wist u dat onze innovatieve Hydrolock-verbinding of ons praktische tand- en groefkliksysteem niet alleen een waterondoorlatende en nagenoeg naadloze bevestiging van onze panelen garandeert, maar ook geschikt is om onze panelen op niet geheel vlakke wanden te leggen? Laat u dan overtuigen - in ons blogartikel over dit onderwerp leest u hoe dit mogelijk is!

Blader door onze badkamer wandpanelen

Muren voorbereiden voor wandpanelen

De recente stijging in populariteit van waterbestendige badkamerpanelen heeft vele redenen; een van de voornaamste redenen is de gemakkelijke plaatsing. Omdat ze eenvoudiger aan te brengen zijn dan keramische tegels, zult u er misschien versteld van staan hoe snel u een verbluffende badkamertransformatie kunt realiseren. Voordat u met de plaatsing begint, moet u echter precies weten hoe u uw muren moet voorbereiden om professionele resultaten te bereiken.

Controleer eerst of uw muren droog, vlak en egaal zijn – en vrij van vuil en vet. Maak indien nodig uitpuilende plekken vlak en vul oneffenheden op, en verwijder alles wat een goede, sterke hechting zou kunnen belemmeren, zoals behang of losse verf.

 

 

Bij Multipanel waterbestendige panelen zorgt het nauwkeurig ontworpen Hydrolock messing- en groefverbindingssysteem niet alleen voor een waterbestendige en vrijwel naadloze verbinding, maar kan het ook aan als muren niet helemaal effen zijn. Het innovatieve Hydrolock-ontwerp zorgt ervoor dat uw panelen zelfs met een kromming in de muur tot 6 mm nog steeds moeiteloos op hun plaats klikken. Doordat er bij het samenvoegen van aangrenzende panelen geen profielen nodig zijn, kan een mooie, doorlopende wand worden gerealiseerd.

 

Wandpanelen plaatsen op oneffen muren

Met de ouderdom van uw woning neemt de kans toe dat uw muren minder gelijkmatig zullen zijn. Wanneer panelen rechtstreeks op oneffen wanden worden aangebracht, zal dit de kwaliteit van de paneelverbindingen aantasten; hierdoor kan de lijm wellicht onvoldoende contact maken wanneer de panelen worden geplaatst. In plaats van u zorgen te maken dat panelen niet loodrecht op uw bestaande muren staan, moet u er daarom voor zorgen dat de panelen zelf loodrecht staan.

Oneffenheden kunnen natuurlijk worden geëgaliseerd door opnieuw te pleisteren - dit betekent echter meer tijd en kosten om de klus te klaren. Als de muur erg ongelijk is, moet u mogelijk een lattenframe over de ongelijke muur laten bouwen om een vlak oppervlak voor uw nieuwe panelen te creëren.

Ervan uitgaande dat u het zich kunt veroorloven om de afmetingen van de kamer te verkleinen, zal het gebruik van latten niet alleen de plaatsing van de waterbestendige panelen vergemakkelijken; ze kunnen het extra voordeel hebben dat ze ruimte bieden om leidingen te verbergen die afbreuk kunnen doen aan de esthetiek van uw vernieuwde badkamer.

 

 

Nadat u hebt gecontroleerd of uw muren een stevige schroefbevestiging kunnen dragen, moet u ervoor zorgen dat er een verticale lat onder elke paneelverbinding zit. Op plaatsen waar zware voorwerpen zoals een hangende wastafel of toilet door de panelen aan de muur moeten worden bevestigd, moeten extra latten worden aangebracht voor extra ondersteuning.


Wandpanelen plaatsen over tegels

In veel oudere badkamers kunnen de muren half betegeld zijn met tegels in cement. Aangezien deze moeilijk te verwijderen kunnen zijn, is het wellicht eenvoudiger om de muur erboven met latten af te werken zodat deze een recht oppervlak vormt met de tegels. De profielen en wandpanelen kunnen vervolgens met goed hechtende lijm op het tegeloppervlak worden geplakt en op de bovenliggende latten worden vastgepind.

Als u latten op uw oppervlak moest monteren omdat het niet egaal was, kunnen profielen en panelen rechtstreeks op de latten worden bevestigd met harde bevestigingen zoals schroeven in plaats van goed hechtende lijm. Zelfs als uw muren niet perfect zijn kunnen wandpanelen dus de perfecte oplossing zijn voor uw badkamerrenovatie. Door de juiste voorbereiding hebt u al snel een mooie en duurzame wandbekleding die er jarenlang goed uit zal blijven zien.

Raadpleeg vóór plaatsing de volledige plaatsingsrichtlijnen die bij het product worden geleverd.

  1. Galerij Badkamer Inspiratie

    Op zoek naar badkamer inspiratie? Bekijk onze galerijen

    Galerij