Zijn douchepanelen een goed idee?

Wilt u uw douche opnieuw inrichten, maar weet u niet precies hoe? Laat je dan inspireren en overtuigen door ons blogartikel over het onderwerp “Douchepanelen – ja of nee?” dat het installeren van douchewandpanelen uiteindelijk de beste keuze is die je kunt maken!

Blader door onze badkamer wandpanelen

Uw badkamer concurreert waarschijnlijk met uw keuken om de titel "hardst werkende kamer in huis". Dus als het gaat om het opknappen of renoveren, wilt u de perfecte combinatie van praktische functionaliteit, geweldige ontwerpesthetiek en weinig en zorgeloos onderhoud.
Kies wat u wilt: een decadent bad op pootjes of een ruime inloopdouche; uw keuze van wandbekleding staat centraal in het succes van uw badkamerrenovatie - er is geen schuilplaats voor muren, dus uw materiaalkeuze om ze te bedekken is essentieel.

Als u een moderne, onderhoudsvriendelijke en stijlvolle wandbekleding zoekt, kunt u overwegen waterbestendige douchepanelen te gebruiken. Dit is een modern waterbestendig alternatief voor badkamertegels, en zonder voegsel is het risico op schimmel en verkleuring volledig geëlimineerd. Er zijn veel opties op de markt, dus neem de tijd om het juiste type paneel te kiezen.

Wat is het beste materiaal voor wandpanelen voor de douche?
Douchepanelen moeten ongevoelig zijn voor de effecten van water en vocht. Om deze reden wordt geadviseerd om sommige van de panelen op de markt die MDF bevatten te vermijden; hoewel deze voordelig lijken, heeft MDF een grotere neiging om water te absorberen, wat ertoe kan leiden dat het laminaatoppervlak wordt opgeblazen.
Aan de goedkoopste kant van het marktaanbod zijn er PVC-panelen, die wel een barrière vormen tegen water; omdat hun constructie echter geen solide kern bevat zijn ze lang niet zo duurzaam als MDF panelen - een paar stoten leiden waarschijnlijk tot een gebarsten oppervlak en insijpelend water. En omdat PVC-panelen geen echte kern hebben, is een goede pasvorm op een minder dan perfecte muur moeilijk te bereiken.
Een kwaliteitsproduct uit MDF is veel beter; pas echter op voor goedkope basismaterialen die vaak knikken hebben die er uiteindelijk toe leiden dat het laminaatoppervlak van de kern loskomt.
Waarom kiezen voor douchepanelen van de marktleider?

Met Multipanel-badkamerpanelen uit de Linda Barker- en Classic-collecties bent u zeker van de beste en meest duurzame douchepanelen op de markt. Deze panelen zijn gemaakt van een gebonden hogedruklaminaat met een Forest Stewardship Council® (FSC®) C128180-gecertificeerde MDF kern, zijn gebouwd om lang mee te gaan en worden geleverd met een garantie van 30 jaar.
Met meer dan 135 jaar productie-expertise is Multipanel de Britse merkleider in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige waterbestendige panelen.

Wandpanelen voor de douche plaatsen
In vergelijking met tegels zijn de douchepanelen van Multipanel snel en eenvoudig te plaatsen. En u hoeft zich geen zorgen te maken als uw badkamermuren niet helemaal perfect zijn. Multipanel kan op bijna elk oppervlak worden geplaatst - zelfs op hobbelige of afgeschuinde wanden. Sterker nog, ze kunnen direct op uw bestaande tegels worden geplaatst, waardoor u of uw vakman de tijd en moeite bespaart om ze af te hakken.
Dit is echter niet zomaar een poging om iets te verbergen; met Multipanel wordt u beloond met de meest verrukkelijke eigentijdse badkamerwanden die duurzaam zijn en gemakkelijk in topconditie te houden.

Ongeacht de grootte of vorm van uw badkamer, Multipanel douchepanelen bieden tal van decoratiemogelijkheden. Douchepanelen kunnen vrijwel overal geplaatst worden, inclusief als bekleding voor lastig te bereiken plekken rond wastafels of op hoeken - ze zijn gemakkelijk perfect op maat te snijden.
De plaatsing duurt ongeveer een derde van de tijd die nodig is om een gelijkwaardige ruimte te betegelen, en uw muren zijn binnen 24 uur klaar voor gebruik.
Luxe Spa, klassiek landelijk, urban chic of zelfs een look die niet officieel als stijl is aangemerkt; om het even welke look u kiest, kunt u bereiken met Multipanel douchepanelen.

Alle badkamerpanelen in de Classic- en Linda Barker-collecties zijn verkrijgbaar met het Hydrolock®-verbindingssysteem met messing- en groefpanelen. Met Hydrolock®, alleen verkrijgbaar bij Multipanel, klikt u panelen aan elkaar tot een bijna onzichtbare maar volledig waterbestendige voeg; zo creëert u de spectaculaire illusie van een vrijwel naadloze wand.
Als u nog meer redenen nodig hebt om voor Multipanel te kiezen, denk dan aan de tijd die u zult besparen op schoonmaken. De douchepanelen van Multipanel zijn voegvrij, wat betekent dat schimmelgroei volledig wordt geremd - af en toe snel afnemen met een vochtige doek zal ervoor zorgen dat ze er jarenlang goed uit blijven zien.
Vriendelijker voor het milieu

Multipanel-douchepanelen worden vervaardigd in het VK uit Forest Stewardship Council® (FSC®) C128180-gecertificeerde materialen. We volgen elke stap in de toeleveringsketen om u het vertrouwen en de zekerheid te geven dat u een duurzaam geproduceerd product koopt dat onderhevig is aan strenge kwaliteitscontroles.

  1. Galerij Badkamer Inspiratie

    Op zoek naar badkamer inspiratie? Bekijk onze galerijen

    Galerij