Zijn wandpanelen duur?

Qualität hat ihren Preis. Aber woher wissen Sie, dass Sie für Ihr Geld auch tatsächlich ein hochwertiges Markenprodukt bekommen, das hält, was es verspricht? Wir von Multipanel gewähren eine 30-jährige Garantie auf unsere Paneele und stehen für qualitativ hochwertige, langlebige und vielseitig verwendbare Materialien.

Blader door onze badkamer wandpanelen

Waterbestendige wandpanelen zijn hard op weg de keuze bij uitstek te worden als het gaat om badkamer(her)inrichting. Hun toenemende populariteit is te danken aan vele duidelijke voordelen ten opzichte van andere, meer traditionele materialen zoals tegels. Denk hierbij aan de gemakkelijke en snelle plaatsing, eenvoudige reiniging en weinig onderhoud en natuurlijk de fantastische dessins en beschikbare kleuropties.


Badkamerwanden bekleden met een klein budget
De waterbestendige wandpanelen van Multipanel bieden een zeer veelzijdige oplossing voor het inrichten en bijwerken van uw badkamer. Gebruik ze op elke muur, combineer panelen onderling of met geverfde muren. Er zijn talloze mogelijkheden voor elk budget.
De panelen uit de Premium-, Classic- en Neutral-collecties zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes (1200 mm, 900 mm, 598 mm) die netjes in de meeste douchecabines passen, maar ook op de wanden van open badkamers met of zonder inloopdouche. En omdat ze gemakkelijk te snijden zijn, kunnen reststukken van de voornaamste ruimten elders worden gebruikt, zoals rond de wasbak in een gelijkvloers toilet. Omdat er zo weinig afval is, zijn ze een kostenefficiënte manier om badkamerwanden te bekleden.


Zijn wandpanelen goedkoper dan tegels?
Op deze vraag bestaat geen definitief antwoord. Net zoals bij tegels zijn de kosten van waterbestendige wandpanelen afhankelijk van de stijl en het ontwerp dat wordt overwogen. Deze prijsvariatie kan een weerspiegeling zijn van de kosten van materialen die in de bouw worden gebruikt, wat op zijn beurt de kwaliteit van het eindproduct kan beïnvloeden. Zoals bij de meeste dingen geldt over het algemeen het oude gezegde: u krijgt waar u voor betaalt.
Niet alle laminaatpanelen worden vervaardigd volgens dezelfde strenge normen, en als het gaat om badkamerrenovaties, moet u vertrouwen op de integriteit van het product dat u kiest. Hoewel ze misschien een goede keuze lijken, vermijdt u best gelamineerde douchepanelen met een MDF-kern. MDF heeft de neiging om water op te nemen waardoor het laminaat na verloop van tijd kan gaan opblazen. Een multiplexkern is veel beter; maar pas op voor goedkope basismaterialen die vaak knikken hebben die er uiteindelijk toe leiden dat het laminaatoppervlak van de kern loskomt. Dit gebrek aan structurele integriteit maakt het ook verre van ideaal voor gebruik in messing- en groeftoepassingen.


Bij de waterbestendige panelen van Multipanel worden geen toegevingen gedaan op kwaliteit. Panelen in de Premium-, Classic- en Neutrals-collecties van Multipanel bestaan uit slijtvast gebonden hogedruklaminaat op een 9 mm dikke Forest Stewardship Council® (FSC®) C128180-gecertificeerde hardhouten multiplexkern. Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan en worden geleverd met een garantie van 30 jaar.


Consumenten zijn tegenwoordig steeds meer geïnteresseerd in de herkomst van de materialen die bij hun badkamerrenovatie worden gebruikt. De keuze voor natuurlijke materialen in uw inrichting, zoals marmer of graniet, zal niet alleen de kosten van uw nieuwe ontwerp drastisch verhogen, maar ook de ecologische voetafdruk. Het goede nieuws is dat met Multipanel de authentieke luxe uitstraling van een marmeren of granieten badkamer onmiddellijk voordeliger is. Belangrijk is dat het ook een beetje vriendelijker is voor de planeet.
Bekijk dessins zoals Calacatta Marble of Dolce Macchiato uit de Premium-collectie. Ze zien er geweldig uit en omdat er geen voeglijnen zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken over gebarsten of verkleurde voegen. De strijd tegen schimmel behoort tot het verleden.


Met hout kan een warme ontspannende badkamersfeer worden bereikt. En hier betekent vooruitgang in productieprocessen dat moderne bestendige wandpanelen met houteffect er echt uitzien en aanvoelen zoals het echte materiaal.
Wandpanelen met houteffect zoals Salvaged Plank Elm en Rural Oak uit de Multipanel Premium-collectie zijn goedkoper en praktischer in gebruik dan echt hout.


Zoals alle Multipanel douchepanelen zijn ze 100% waterbestendig en, in tegenstelling tot het echte materiaal, is er vrijwel geen onderhoud nodig om ze in onberispelijke staat te houden; een simpele reiniging met een vochtige doek zorgt ervoor dat ze er jarenlang zo goed als nieuw uit blijven zien.
Als het om kosten en milieu gaat, komen wandpanelen als beste uit de bus; panelen uit de Multipanel Classic-, Premium- en Neutral-collecties worden in het VK vervaardigd van verantwoord gewonnen hout en zijn Forest Stewardship Council® (FSC®) C128180- en PEFC-gecertificeerd.
Snel en eenvoudig - kan tot 3 keer sneller worden geplaatst dan tegels


Als u een eerder betegelde badkamer opknapt, betekent een directe vervanging dat u rekening moet houden met de kosten van een vakman om de bestaande keramische tegels te verwijderen en de nieuwe aan te brengen. Of misschien hebt u voldoende doe-het-zelf-kennis om de klus zelf te klaren? Betegelen is hoe dan ook niet iets dat snel gedaan kan worden, wat betekent dat uw badkamer langer buiten gebruik kan zijn dan u zou willen.
Wandpanelen kunnen op vrijwel alle soorten oppervlakken worden geplaatst - zelfs over bestaande tegels - en de plaatsing ervan gaat tot 3 keer sneller dan betegelen. Omdat het plaatsen van panelen eenvoudiger is, bespaart u niet alleen tijd, maar zullen uw arbeidskosten waarschijnlijk ook dalen.

  1. Galerij Badkamer Inspiratie

    Op zoek naar badkamer inspiratie? Bekijk onze galerijen

    Galerij