Zijn wandpanelen duur?

Waterbestendige wandpanelen zijn hard op weg de keuze bij uitstek te worden als het gaat om badkamer(her)inrichting. Hun toenemende populariteit is te danken aan vele duidelijke voordelen ten opzichte van andere, meer traditionele materialen zoals tegels. Denk hierbij aan de gemakkelijke en snelle plaatsing, eenvoudige reiniging en weinig onderhoud en natuurlijk de fantastische dessins en beschikbare kleuropties.

Blader door onze badkamer wandpanelen

Badkamerwanden bekleden met een klein budget
De waterbestendige wandpanelen van Multipanel bieden een zeer veelzijdige oplossing voor het inrichten en bijwerken van uw badkamer. Gebruik ze op elke muur, combineer panelen onderling of met geverfde muren. Er zijn talloze mogelijkheden voor elk budget.
De panelen uit de Tile-, Pure-, Linda Barker-, Contemporary- en Classic-collecties zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes (1200 mm, 900 mm, 598 mm) die netjes in de meeste douchecabines passen, maar ook op de wanden van open badkamers met of zonder inloopdouche. En omdat ze gemakkelijk te snijden zijn, kunnen reststukken van de voornaamste ruimten elders worden gebruikt, zoals rond de wasbak in een gelijkvloers toilet. Omdat er zo weinig afval is, zijn ze een kostenefficiënte manier om badkamerwanden te bekleden.


Bij de waterbestendige panelen van Multipanel worden geen toegevingen gedaan op kwaliteit. Panelen in de Tile-, Pure-, Linda Barker-, Contemporary- en Classic-collecties van Multipanel bestaan uit slijtvast gebonden hogedruklaminaat op een Forest Stewardship Council® (FSC®) C128180-gecertificeerde MDF kern. Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan en worden geleverd met een garantie van 30 jaar.


Consumenten zijn tegenwoordig steeds meer geïnteresseerd in de herkomst van de materialen die bij hun badkamerrenovatie worden gebruikt. De keuze voor natuurlijke materialen in uw inrichting, zoals marmer of graniet, zal niet alleen de kosten van uw nieuwe ontwerp drastisch verhogen, maar ook de ecologische voetafdruk. Het goede nieuws is dat met Multipanel de authentieke luxe uitstraling van een marmeren of granieten badkamer onmiddellijk voordeliger is. Belangrijk is dat het ook een beetje vriendelijker is voor de planeet.
Bekijk dessins zoals Calacatta Marble of Bianca Luna uit de Linda Barker-collectie. Ze zien er geweldig uit en omdat er geen voeglijnen zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken over gebarsten of verkleurde voegen. De strijd tegen schimmel behoort tot het verleden.


Met hout kan een warme ontspannende badkamersfeer worden bereikt. En hier betekent vooruitgang in productieprocessen dat moderne bestendige wandpanelen met houteffect er echt uitzien en aanvoelen zoals het echte materiaal.
Wandpanelen met houteffect zoals Salvaged Plank Elm zijn goedkoper en praktischer in gebruik dan echt hout.


Zoals alle Multipanel douchepanelen zijn ze 100% waterbestendig en, in tegenstelling tot het echte materiaal, is er vrijwel geen onderhoud nodig om ze in onberispelijke staat te houden; een simpele reiniging met een vochtige doek zorgt ervoor dat ze er jarenlang zo goed als nieuw uit blijven zien.
Als het om kosten en milieu gaat, komen wandpanelen als beste uit de bus; panelen uit de Multipanel Tile-, Pure-, Linda Barker-, Contemporary- en Classic-collecties worden in het VK vervaardigd van verantwoord gewonnen hout en zijn Forest Stewardship Council® (FSC®) C128180- en PEFC-gecertificeerd.
Snel en eenvoudig - kan tot 3 keer sneller worden geplaatst dan tegels


Als u een eerder betegelde badkamer opknapt, betekent een directe vervanging dat u rekening moet houden met de kosten van een vakman om de bestaande keramische tegels te verwijderen en de nieuwe aan te brengen. Of misschien hebt u voldoende doe-het-zelf-kennis om de klus zelf te klaren? Betegelen is hoe dan ook niet iets dat snel gedaan kan worden, wat betekent dat uw badkamer langer buiten gebruik kan zijn dan u zou willen.
Wandpanelen kunnen op vrijwel alle soorten oppervlakken worden geplaatst - zelfs over bestaande tegels - en de plaatsing ervan gaat tot 3 keer sneller dan betegelen. Omdat het plaatsen van panelen eenvoudiger is, bespaart u niet alleen tijd, maar zullen uw arbeidskosten waarschijnlijk ook dalen.

  1. Galerij Badkamer Inspiratie

    Op zoek naar badkamer inspiratie? Bekijk onze galerijen

    Galerij