Deze look krijgt u zo: Scandinavische badkamer

Blader door onze badkamer wandpanelen

De Scandinavische stijl is volwassen geworden
Bij Multipanel zijn we van mening dat de Scandinavische stijl wordt gekenmerkt door een bedachtzaam gebruik van eenvoudige kleuren en basismaterialen. In deze look staan voor witte verf, witte tegels en licht hout centraal; deze stijl doet het altijd goed in een badkamer en past natuurlijk in onze levenslange romance met wit sanitair en verchroomde kranen.
Zijn we klaar? Nou, niet per se. De look is het afgelopen jaar een beetje gegroeid, en hoewel we nog steeds veel van de ingetogen strakke lijnen zien in de stijl van Ikea, onze favoriete Scandi-winkel, kruipt er een donkerdere sfeer in.
De keuze voor donkere houtskoolkleuren voor de vloeren of de muren zorgt voor een volwassen versie van onze favoriete Scandinavische look. Het blijft heel natuurlijk licht, maar de donkere muren verplaatsen deze look echt naar hoe we willen dat een eigentijdse badkamer er uitziet.
U hoeft zich geen zorgen te maken over het gebruik van rijkere, diepere kleuren in plaats van beproefd wit: donkere kleuren op muren helpen om stijlvolle badkamers te creëren die, ondanks de diepte van de kleur, nooit het effect van ruimtelijkheid en helderheid verliezen. Als we bijvoorbeeld een toepassing zie van de Black Pietra-panele van Multipanel, vragen we ons af waarom iemand niet een donkere kleur in een badkamer zou willen gebruiken.
In combinatie met geverfde muren en witten vloeren hebben de donkerdere muren een krachtige impact op een badkamer. De sleutel tot de juiste look is weten dat u niet elke muur met panelen hoeft te bekleden - één of twee muren in plaats van alle vier is net zo goed mogelijk.
Stijlvol waterbestendig
De douchecabine is natuurlijk een voor de hand liggende plek om te beginnen; onze wandpanelen maken deze intensief gebruikte ruimte gegarandeerd waterbestendig. Wij moedigen mensen echter aan om ook de wastafel en/of de badkuip te belichten door ook de muur achter beide te bekleden met de donkere panelen. Dit kan echt een moderne look aan uw badkamer geven.
Voor langere wanden, zoals accentwanden of boven het bad, is het slimme Hydrolock-systeem ideaal om vrijwel naadloze voegen te creëren. 
Kies uw favoriete witte sanitair of hergebruik bestaande stukken als ze nog bruikbaar zijn. Daarna een snelle vervanging van kranen en afvoeren, als ze moeten worden vervangen, wat een onmiddellijk opfrissend effect heeft en uw badkamerrenovatie zeer voordelig houdt.
Tegenwoordig zijn zwarte kranen en douches veel gebruikelijker; op Instagram en Pinterest vindt u veel inspirerende voorbeelden van badkamers met zwarte accessoires, waardoor ook u misschien omschakelt. Of open gewoon een tijdschrift over woningstijlen voor verdere inspiratie.
De schoonheid van hout
Houten accessoires brengen alles prachtig in evenwicht, en u kunt ook hier weer brutaal zijn, het is niet nodig om de voorkeur te geven aan de lichtere traditionele, blonde houtsoorten. Een donkerdere houtsoort, zoals walnoot, doet geen afbreuk aan de Scandinavische stijl en zorgt toch voor een moderne sfeer.
Waar is de wc-rol
Bij Multipanel zijn we dol op houten wastafelbladen; lange houten planken die al uw badkamerbenodigdheden bevatten zien er ook geweldig uit in een badkamer - de minder aantrekkelijke spullen kunt u in natuurlijk geweven winkelmandjes of draagtasjes plaatsen (deze kunnen aan deurhaken aan de achterkant van de deur hangen) en wc-rolletjes kunt u verstoppen in grote containers met deksel; een grote zwarte gemberpot met zes wc-rolletjes erin ziet er steeds elegant uit op de badkamervloer, zonder al te veel aandacht te trekken.
Kijk in vintagewinkels en op rommelmarkten uit naar ongebruikelijke containers; met een beetje onconventioneel bent u goed op weg om de badkamer van uw dromen te creëren.
Multipanel
Geef uw badkamer de liefde die ze verdient; download de nieuwste brochure van Multipanel en ontdek de waterbestendige wandpanelen uit de Linda Barker-collectie.
 

  1. Galerij Badkamer Inspiratie

    Op zoek naar badkamer inspiratie? Bekijk onze galerijen

    Galerij