Douchepanelen of -tegels?

Blader door onze badkamer wandpanelen

Zijn douchepanelen een goed idee?
Het is niet moeilijk te begrijpen waarom waterbestendige wandpanelen terrein winnen op tegels als decoratieve keuze voor badkamers.
Net als keramische tegels bieden Multipanel wandpanelen een indrukwekkende 100% waterbestendigheid.  In tegenstelling tot tegels hebben ze echter geen voegsel nodig, dus ze zijn veel gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden.  En zonder voeg is er ook geen risico op schimmel. Wandpanelen kunnen op verschillende oppervlakken worden geplaatst - hout, beton of zelfs over bestaande tegels, en kunnen eenvoudig op maat worden gesneden om perfect in elke badkamer te passen.
Door de eenvoudige plaatsing is er geen gespecialiseerde vakman nodig om uw plaatsing te voltooien. Samen met het gebrek aan voortdurende onderhoudsproblemen, betekent dit dat waterbestendige panelen een allround veel handiger alternatief kunnen bieden voor keramische tegels.
Zo kiest u de beste douchepanelen
Hoewel een brede selectie van kleuren en afwerkingen belangrijk is, is uw absolute zekerheid van de integriteit van het product dat u kiest van cruciaal belang.
Ten eerste moeten uw douchepanelen ongevoelig zijn voor de effecten van water en vocht. Om deze reden wordt geadviseerd om sommige van de panelen op de markt die MDF bevatten te vermijden; hoewel deze voordelig lijken, heeft MDF een grotere neiging om water te absorberen, wat ertoe kan leiden dat het laminaatoppervlak wordt opgeblazen.
PVC-panelen zijn de goedkoopste beschikbare optie, en hoewel deze, indien correct afgedicht, een barrière tegen water vormen, zijn ze meestal verkrijgbaar in een zeer beperkt aantal kleuren en ontwerpen. Omdat hun constructie echter geen solide kern bevat zijn ze lang niet zo duurzaam als MDF-panelen - een paar stoten leiden waarschijnlijk tot een gebarsten oppervlak en insijpelend water. Omdat PVC-panelen geen echte kern hebben, zitten ze vaak niet goed op een hobbelige of afgeschuinde muur.
Een kwaliteitsproduct uit MDF is veel beter; pas echter op voor goedkope basismaterialen die vaak knikken hebben die er uiteindelijk toe leiden dat het laminaatoppervlak van de kern loskomt. Dit gebrek aan structurele integriteit maakt het ook verre van ideaal voor gebruik in messing- en groeftoepassingen.
Marktleider
Met Multipanel-badkamerpanelen uit de Linda Barker- en Classic-collecties bent u zeker van de beste en meest duurzame douchepanelen op de markt. Deze panelen zijn gemaakt van een gebonden hogedruklaminaat met een Forest Stewardship Council® (FSC®) C128180-gecertificeerde MDF-kern, zijn gebouwd om lang mee te gaan en worden geleverd met een garantie van 30 jaar.
Met meer dan 135 jaar productie-expertise is Multipanel de Britse merkleider in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige waterbestendige panelen. 
Met Multipanel douchepanelen kunt u elke badkamerruimte optimaal benutten: Jupiter Silver uit de Classic-collectie is bijvoorbeeld een uitstekende keuze om licht in een donkere ruimte te brengen, terwijl het getextureerde uiterlijk en gevoel van Salvaged Planked Elm de zintuigen aanspreken en u een stijlvolle, eigentijdse uitstraling geven.  De panelen uit de verschillende collecties kunnen onderling worden gecombineerd. Ze kunnen bijna overal worden toegepast - als badpaneel zorgen ze voor een geweldige, opzettelijk gecoördineerde look; rond de wastafel, in de douchecabine of op al uw muren, ze zullen het uiterlijk van uw badkamer volledig veranderen. 
Waterbestendige panelen hebben talloze voordelen ten opzichte van tegels.
De waterbestendige douchepanelen van Multipanel geven u de volgende duidelijke voordelen ten opzichte van tegels:

Door de afwezigheid van voeglijnen wordt het ontstaan van schimmel volledig geëlimineerd.
Het schoonmaken van panelen vergt bijzonder weinig tijd - een snelle reiniging is alles wat nodig is om ze in onberispelijke staat te houden.
Multipanel kan direct op bijna elk oppervlak worden geplaatst, inclusief bestaande tegels of rechtstreeks op een lattenframe.
Messing- en groefplaatsing is snel en eenvoudig - u mag verwachten dat uw muren binnen 24 uur klaar en gebruiksklaar zijn - ongeveer een derde van de tijd die nodig is om te betegelen.
Ze worden niet alleen hier in het VK gemaakt, ze zijn ook vervaardigd met behulp van Forest Stewardship Council® (FSC®) C128180-gecertificeerde materialen, wat betekent dat ze vriendelijker zijn voor het milieu.

De mooie, waterbestendige wandpanelen van Multipanel vormen uw badkamer gegarandeerd om van een dagelijkse functionele ruimte in een echte luxe kamer.
Dus, wat betreft uw badkamerrenovatie: Gebruik geen tegels. Gebruik Multipanel!

  1. Galerij Badkamer Inspiratie

    Op zoek naar badkamer inspiratie? Bekijk onze galerijen

    Galerij