Ideeën voor badkamerrenovaties

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe u uw badkamerredesign plant en wat u nodig heeft voor een succesvolle renovatie. Laat je inspireren!

Blader door onze badkamer wandpanelen

De badkamer wordt doorgaans als een grotere uitdaging beschouwd dan andere kamers in huis, en wellicht wordt ze daarom soms stiefmoederlijk behandeld als het gaat om opknappen. Uw doe-het-zelf-vaardigheden volstaan wellicht om de hal te verven of de slaapkamer opnieuw te behangen, maar om de badkamer opnieuw te betegelen moeten we doorgaans de hulp van een vakman inroepen.
Waar te beginnen bij de renovatie van uw badkamer?
Voor een geslaagde badkamerrenovatie is de planning essentieel. Er is zoveel keuze, en er zijn zoveel afleiding. Voor een geslaagd resultaat trekt u best wat tijd uit. Hier zijn een aantal dingen die u moet overwegen:

Aan de praktische kant: Denk na over uw vereisten voor opslag en weergave - hoeveel moet er worden getoond en hoeveel moet er worden weggestopt?


Licht: Als het om een donkere ruimte gaat, kies dan voor wandbekleding met een goede lichtweerkaatsing.
Wie gebruikt de badkamer? Als uw gezin een aantal luidruchtige kinderen telt, overweeg dan een vinylvloer die het geluid dempt en warm is om op te lopen. Antislip vloeren zijn ook prima voor huishoudens met oudere gezinsleden.
Doorlopende reiniging en onderhoud: Kies een decor dat zowel gemakkelijk schoon te maken als duurzaam is – onthoud dat uw badkamer veel bezoekers heeft.
Stijl: De badkamer moet een rustige omgeving zijn, dus vermijd niet bij elkaar passende kleuren. Bestel monsters van mogelijke wandpanelen, en denk er een tijdje over na voordat u uw definitieve keuze maakt.

 
Betaalbare badkamerrenovatie
De komst van waterbestendige badkamerpanelen betekent dat het renoveren van de badkamer niet langer zo intimiderend of duur is als het ooit was. Waterbestendige wandpanelen van de marktleider, Multipanel, kunnen op bijna elke ondergrond worden gemonteerd: beton, spijkerwanden of zelfs over bestaande keramische tegels. Dit betekent dat u geen tijd en energie hoeft te verspillen aan het verwijderen van uw oude tegels en het repareren van de onvermijdelijke schade aan de muur voordat u verder kunt met de uitvoering van uw ontwerp.
De plaatsing duurt ongeveer een derde van de tijd die nodig is voor het betegelen van een vergelijkbaar oppervlak en de muren kunnen binnen 24 uur gebruiksklaar zijn. En omdat voor het plaatsen van de panelen geen gespecialiseerde vakman nodig is, kunt u wellicht ook besparen op de totale kosten van uw badkamerrenovatie.
Ideeën voor badkamerrenovatie
Welk soort badkamer zult u dus kiezen? Misschien een traditionele look of misschien iets met een beetje lef. Welke look u ook kiest, u zult vrijwel zeker uw perfecte keuze kunnen maken uit de vele texturen, kleuren en ontwerpen van waterbestendige wandpanelen die nu verkrijgbaar zijn. Gebruik alleen panelen of combineer ze met andere soorten wandbekleding om dramatische contrasten te bereiken. In gebieden zonder vochtigheid of nat, bijvoorbeeld, doen geverfde muren het goed, evenals een opvallend accent met patroonbehang.
Multipanel is verkrijgbaar in drie breedtes: 1200 mm, 900 mm en 598 mm, eenvoudig op maat te snijden en eventuele overgebleven stukken kunnen elders worden gebruikt - geweldig als achterwand voor het bad of achter de wasbak.
Als u houdt van de uitstraling van een luxe hotelbadkamer of een luxe Spa, ga dan voor één of meer van de 13 fantastische dessins uit de Linda Barker-collectie van Multipanel. Met deze wandpanelen krijgt u de authentieke look van echte steen en marmer, maar aan een fractie van de prijs. Bekijk Calacatta Marble of Black Pietra
Met dessins zouals Corten Elements, uit dezelfde collectie, bereikt u gemakkelijk een ultramoderne industriele vibe.
Salvaged Planked Elm is nog zo'n enorm populair ontwerp; het heeft een licht verweerde look die uw badkamerrenovatie warmte en textuur verleent.
Door te kiezen voor moderne glanzende paneeldessins zoals Frost White of White Snow uit de Classic-collectie van Multipanel, krijgt u een spectaculaire lichtweerkaatsing, en het gebruik ervan in kleinere ruimten zal de dynamiek van de kamer versterken en uw kamer voorzien van een levendig gevoel.
Alle panelen in de Linda Barker- en Classic-collecties worden optioneel geleverd met het innovatieve en waterbestendige Hydrolock® messing- en groefverbindingssysteem voor panelen enkel bij Multipanel verkrijgbaar is. Het mooie van Hydrolock is dat het uw ontwerp nagenoeg naadloos afwerkt: aangrenzende panelen klikken vast om een waterbestendige afdichting te garanderen. 
De wandpanelen uit deze collecties worden geleverd met een garantie van 30 jaar en zijn vervaardigd uit Forest Stewardship Council® (FSC®) C128180-gecertificeerde materialen.
De volledige badkamerrenovatie
Een renovatie van de badkamermuren betekent natuurlijk gewoonlijk dat de vloer ook onder handen moet worden genomen. De vloeren uit het Click-assortiment van Multipanel worden moeiteloos en zonder lijm in elkaar geschoven. Luxe vinyltegels die de natuurlijke schoonheid van echt steen en marmer nabootsen, of vloerplanken met houteffect zorgen voor prachtige slijtvaste en slipvaste vloeren die warmer en stiller zijn dan de natuurlijke alternatieven.

  1. Galerij Badkamer Inspiratie

    Op zoek naar badkamer inspiratie? Bekijk onze galerijen

    Galerij