Ideeën voor een badkamer met een kustgevoel

Droomt u al lang van een badkamer in maritieme stijl? Dan hebben we hier heel veel tips en ideeën voor je, waardoor jij jouw droom van een maritieme badkamer kunt waarmaken!

Blader door onze badkamer wandpanelen

Badkamers met een kustgevoel
Een badkamer met een kustgevoel is niet uitsluitend weggelegd voor wie een huis heeft dat uitkijkt op zee; laten we eerlijk zijn, dat is slechts een handjevol geluksvogels. Gelukkig voor degenen wier ramen uitzicht hebben op de muur van de buren of een sombere brandtrap, zijn er veel dingen die we kunnen doen om onze badkamers naar een stukje Noord-Cornwall of de Schotse eilanden te vervoeren zonder kampeerwagen of vervroegd pensioen.

Accessoires voor een badkamer met een kustgevoel
Accessoires zijn essentieel, dat weet iedereen. Groepjes puntig koraal en een waaier van gedroogde zeevaren of een enorme gekartelde schelp die een voorraad toiletpapier vasthoudt rol zijn twee manieren om de kust naar de badkamer te brengen, maar daar hebben we het later nog over, we beginnen beter bij muren, vloeren en verlichting.

Ontwerpideeën voor een badkamer met een kustgevoel
Moodboards helpen u om u op de juiste dingen te blijven concentreren zonder al te veel afleiding (zelfs ontwerpers laten zich afleiden door details) en sturen u in de goede richting zonder dat het iets kost. Digitale moodboards zoals Pinterest zijn ideaal om afbeeldingen te verzamelen, maar als u de voorkeur geeft aan een zachtere aanpak, dan is knippen en plakken op de aloude manier, met tijdschriften, scharen en een plakboek, net zo goed. Het hoeft niet heel uitgebreid te zijn, begin gewoon met een afbeelding van de droomlook die u wilt verkrijgen. Het hoeft ook geen badkamer te zijn; misschien een uitzicht op een klif of een rij roestige vissersbootjes, een ansichtkaart of een foto: plak de afbeelding gewoon op een muur waar hij in het oog springt, of leg hem met de afbeelding naar boven op uw bureau. Deze visualisatie helpt u om uw doel te bereiken.
Bij Multipanel houden we van gevlekt licht in de badkamer, het vervoert de geest onmiddellijk naar de waterkant en naar die op kantwerk lijkende patronen die Hockney zo vakkundig heeft vastgelegd in zijn zwembadschilderijen. Glazen hanglampen met kuiltjes in het oppervlak behoren tot onze favorieten om een waterig patroon te bereiken. We houden ook van een paar wand- of hanglampen aan weerskanten van een wastafelspiegel. Vaak kiezen we hiervoor een betonnen of roestige stalen kap, oppervlakken die niet zullen versplinteren als we ze tegen de muur stoten; maar ook een kap uit riet of rotan kan een gezellige kustsfeer oproepen. Zorg er wel voor dat alles wat u kiest veilig is voor gebruik in de badkamer. Een rieten spiegellijst zou deze look verder doortrekken, en een rieten kruk of stoel als u er plaats voor hebt, maar oeps, we ... worden afgeleid.

Badkamerverlichting in kuststijl
Soms zijn inbouwplafondlampen een noodzaak; als u ze in uw badkamer hebt, zorg er dan voor dat u ze kunt aanpassen met een dimmerschakelaar, voor een zacht licht 's avonds en vol fel licht zodat u 's ochtends snel klaar bent.
Vloeren kunnen van een patroon worden voorzien; bij Multipanel zijn we absoluut dol op de geometrische stijlen van de jaren vijftig in tegels of op een laminaatoppervlak en we gaan bijna altijd door de knieën voor de chique zwarte, witte of grijze monochromatische stijlen; of u kunt iets eenvoudigs en duurzaams kiezen, zoals een gewassen houteffect.
Voor de muren in een moderne badkamer met een kustsfeer raden we het Corten Elements-wandpaneel voor de badkamer aan. De kopertinten doen erg denken aan de roestige kielen van oude vissersboten; deze geverfde kleur past ontzettend goed bij alle waterige tinten blauw of groen, van bleek pistache tot diep blauwgroen. Het doet echter vooral denken aan peddelen in de meren en rivieren in Schotland, waar het water eerlijk gezegd de kleur van whisky heeft - echt waar! U krijgt het beste effect als u het in de douchecabine gebruikt, omdat het een gemakkelijk schoon te houden oppervlak is; daarnaast zullen de wandpanelen er ook geweldig uitzien rond de badkuip, waar ze een traditionele badvorm zullen benadrukken. Messing of koperen kranen zijn een uitstekende keuze als u iets anders wilt dan het meer traditionele gepolijste chroom.
Badkamers met een kustgevoel
Als u een beetje creatief wilt zijn met de panelen, kan een mooie look worden bereikt door de panelen aan de achterkant van het bad op driekwart wandhoogte in te korten; zo verkrijgt u een mooi contrast met de panelen op volledige hoogte die in de douche worden gebruikt. Gebruik afgesneden stukken om een achterwand te maken voor de wastafels (laat niets verloren gaan) en bekleed er een plank mee als u een creatieve doe-het-zelver bent of een goede vriend hebt met schrijnwerkerstalenten.
Dan is het tijd voor die accessoires en een beetje shoppen.

  1. Galerij Badkamer Inspiratie

    Op zoek naar badkamer inspiratie? Bekijk onze galerijen

    Galerij