Ideeën voor kinderbadkamers

Hebben uw kinderen thuis een eigen badkamer? Hoe cool is dat, alsjeblieft?! In ons blogartikel over "Kinderbadkamerideeën - leuk voor jong en oud", leer je hoe je een kinderbadkamer het beste kunt inrichten en decoreren en welke trucs je kunt gebruiken om je kleintjes minder terughoudend te maken om hun tanden te poetsen of hun handen te klemmen Wassen!

Blader door onze badkamer wandpanelen

Vrolijke en kleurrijke badkamers met veel karakter maken de kinderen blij; ze kunnen er misschien zelfs voor zorgen dat ze zich wat meer wassen of hun tanden regelmatig poetsen, maar zeg niet dat wij dat hebben gezegd. We hoeven niet te benadrukken dat een fantastische badkamer die kinderen aanspreekt de investering dik waard is, en dat deze net zo leuk kan zijn voor volwassenen als voor de kinderen die de badkamer als hun eigen plek zullen beschouwen.
De meeste opgroeiende kinderen zijn gewoonlijk dol op hun avondlijke badritueel; vrolijk rondspetteren in een badkuip is trouwens een prima leerervaring. Gooi wat speelgoed in het water, en badtijd wordt meteen een bijzonder prettige ervaring. Tijdens het vertrouwde avondritueel worden ze eerst in zachte handdoeken gewikkeld voor ze hun warme pyjama's aantrekken, en poetsen ze aan de wasbak hun tanden voor ze naar bed gaan.

Kinderbadkamer
In veel gevallen komt de "kinderbadkamer" voort uit de manier waarop we tegenwoordig onze huizen gebruiken. Vaak heeft de hoofdslaapkamer een aangrenzende badkamer of een aangrenzende kamer die voor een dergelijk doel is herbestemd, waardoor de zogenaamde familiebadkamer voornamelijk door de kinderen kan worden ingenomen. Als gevolg hiervan bereikt u veel door te schilderen, schrobben en de basiselementen te vernieuwen; vaak komt er zelfs geen nieuwe loodgieterij aan te pas, tenzij u een enorme ruimte hebt geërfd die sowieso slecht was gepland.
Een oud bad dat aan vervanging toe is, zal er ongetwijfeld perfect uitzien in een kleiner formaat. Bij Multipanel zijn we dol op de 1500 mm lange (korte) badkuipen, maar er zijn ook badkuipen van slechts 1300 mm en tenzij u een gezin van vijf kleintjes hebt, is dit een comfortabele maat voor één of twee waterbaby's. Dit betekent dat als u het conventionele 1700/1800-bad eruit haalt, u ruimte hebt voor een kleiner vrijstaand bad met net genoeg bewegingsruimte om aan beide zijden toegang te hebben, wat veel meer karakter toevoegt dan dat van een verouderd "ingebouwd" bad.
Zorg voor een centrale badkraan en een handdouche-opzetstuk voor eenvoudig haarwassen, speelgoedgevechten of het schoonmaken van het bad.
Bergruimte is essentieel - een grote wandkast aan de achterkant van het bad wordt eenvoudig bereikt en u bergt er alle badspeeltjes in op; een lattenbodem onderaan deze kast zorgt voor een goede luchtstroom zodat minder dan perfect gedroogd speelgoed snel kan worden opgeborgen.
Wandpanelen van Multipanel zijn gemakkelijk te plaatsen over conventionele, verouderde tegels of pleistermuren en zullen een volledig waterbestendig oppervlak creëren dat gemakkelijk schoon te houden is en geen stof, vuil of schimmel vasthoudt. We willen allemaal de uren worden bespaard die traditioneel worden besteed aan het schrobben van schimmel uit voeglijnen; er is altijd iets beters te doen, ongeacht of we al dan niet ouders met kleine kinderen zijn!
Het Concrete Elements-wandpaneel in de Linda Barker-collectie is een goed begin voor een mooie kinderbadkamer; plaats de panelen zowel achter het bad als achter de wastafel voor het beste effect en eenvoudige reiniging.
Verf andere muren met een favoriet, zacht middenblauw en voeg er op ongeveer 30 cm van de kroonlijst een decoratieve schulprand aan toe: gebruik een schoteltje als sjabloon voor een mooi effect, en benadruk de gevormde rand met een lijn fel oranje als u in een creatieve bui bent. Het ingetogen patroon kunt u verderzetten met een rij echte schelpen op een plank of vensterbank.

Douchegordijn voor kinderbadkamers
Een douchegordijn rond een kinderbadje is geweldig, omdat het een theatraal soort spel in het bad aanmoedigt terwijl er voldoende ruimte overblijft voor een ander decoratief element. Een vispatroon, misschien met een streepje contrasterend roze, fel-oranje of fris limoentjesgroen ziet er geweldig uit. Dit patroon kan worden herhaald op een jaloezie. Juniqe heeft mooie douchegordijnen en bijpassende badhanddoeken.

Vloeren voor kinderbadkamers
Een heldere Lino-vloer zou een favoriete keuze zijn; Dovetail Burnt Copper van Harvey Maria is een favoriet.
Zorg voor geverfde opstapjes voor gootstenen die buiten peuterbereik liggen en lijst prints met zeezichtjes in om aan de muren te hangen. Bij Lush Designs vindt u sommige van onze favorieten ...
Enkel water toevoegen (en kinderen).

  1. Galerij Badkamer Inspiratie

    Op zoek naar badkamer inspiratie? Bekijk onze galerijen

    Galerij