Moeten badkamermuren betegeld worden?

Wilt u uw badkamer opnieuw inrichten maar geen echte tegels gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres, want onze stijlvolle, moderne en gevarieerde wandpanelen zijn HET alternatief voor badkamerinrichting met echte keramische tegels!

Blader door onze badkamer wandpanelen

Moet een badkamer volledig betegeld worden?
Nee, dat is niet nodig. Tegels worden traditioneel aangebracht in de natte delen van een badkamer (rond het bad en in de douchecabine) om de muren waterbestendig te maken, maar er zijn nu alternatieve, waterbestendige en zeer decoratieve materialen voor badkamermuren.
Traditionele keramische tegels, en meer specifiek de voegen tussen die tegels, kunnen na verloop van tijd verkleuren en barsten, wat een ideale ondergrond vormt voor schimmels om de prachtige ruimte binnen te dringen waar u zo hard aan heeft gewerkt.
Wat kan ik gebruiken in plaats van badkamertegels?
Met de vooruitgang in ontwerp en bouwkwaliteit van de afgelopen jaren, zijn waterbestendige wandpanelen voor veel slimme huisdecorateurs een stijlvol en modern alternatief voor tegels geworden. De waterbestendige wandpanelen voor de badkamer van het toonaangevende merk Multipanel zijn niet enkel slijtvast en duurzaam; ze bieden eveneens de volgende voordelen ten opzichte van tegels:

Volledig waterbestendig
Geen voegsel nodig - de plaatsing is sneller en eenvoudiger dan die van tegels
Een groot aantal kleuren en dessins om uit te kiezen, waarvan vele de look en het gevoel van natuurlijke materialen zoals steen, marmer en hout feilloos nabootsen
Ze kunnen rechtstreeks op vrijwel elk oppervlak worden geplaatst, zoals hout, beton, spijkermuren en zelfs over bestaande tegels. U hoeft geen tijd te besteden aan het weghakken van de oude tegels - dek ze gewoon af!
Snel geplaatst – waterbestendige Multipanel-wandpanelen kunnen worden gemonteerd in minder dan een derde van de tijd die nodig is om tegels te plaatsen. Natte zones zijn binnen 24 uur klaar voor gebruik - een aanzienlijk voordeel als u maar één badkamer hebt.
Makkelijk te plaatsen - Het unieke Hydrolock messing- en groef plaatsingssysteem van Multipanel maakt het eenvoudig om de panelen op elk oppervlak te plaatsen. Dit betekent dat er geen gespecialiseerde vakman nodig is voor de plaatsing
Schuine wanden zijn geen probleem - met de waterbestendige panelen uit de Linda Barker- en Classic-collecties van Multipanel, die worden geleverd met Hydrolock, kunt u zelfs op wanden met een kromming tot 6 mm een vlakke afwerking bereiken

Wat is het beste materiaal voor badkamerwanden?
Hoewel u wellicht eerst aan een mooie look denkt, moet u ook de integriteit van het waterbestendige paneel controleren voordat u een definitieve keuze maakt. Pas op: het ene douchepaneel is het andere niet.
Douchepanelen moeten schoonheid, waterbestendigheid en duurzaamheid combineren. Multipanel gebruikt de meest geavanceerde ontwerp- en productietechnieken om aan deze kwaliteitscriteria te voldoen. Panelen in de Linda Barker- en Classic-collecties bestaan uit slijtvast gebonden hogedruklaminaat op een Forest Stewardship Council® (FSC®) C128180-gecertificeerde MDF kern. Dit zorgt voor structurele integriteit en een volledig waterbestendige afwerking die wordt gedekt door 30 jaar garantie.
Alle panelen in de Linda Barker- en Classic-collecties worden optioneel geleverd met het unieke Hydrolock®-paneelverbindingssysteem dat uw badkamerontwerp een mooie, waterbestendige en vrijwel naadloze afwerking geeft.

  1. Galerij Badkamer Inspiratie

    Op zoek naar badkamer inspiratie? Bekijk onze galerijen

    Galerij