Wat kan ik gebruiken voor douchewanden?

In deze blogpost leer je hoe douchewandpanelen verschillen van echte tegels en waarom wij vinden dat je ook voor onze mooie, luxe en innovatieve panelen moet kiezen als je je badkamer opnieuw inricht!

Blader door onze badkamer wandpanelen

Van oudsher zijn keramische tegels al lang het materiaal bij uitstek voor het waterbestendig maken van douchewanden en -cabines, maar tegenwoordig zijn douchepanelen een steeds populairdere keuze voor deze kamers in onze huizen Dit komt omdat ze alle waterbestendigheid en esthetische eigenschappen van tegels bieden, maar zonder de nadelen.
Zijn wandpanelen voor de douche beter dan tegels?
Wij denken van wel, om de volgende redenen:

Snelle plaatsing

Waterbestendige wandpanelen van Multipanel doen het beter dan tegels om een aantal redenen, zoals de snelheid en het gemak waarmee ze worden geplaatst. Douchepanelen kunnen doorgaans worden geplaatst in een derde van de tijd die nodig is om een gelijkwaardige ruimte te betegelen, en paneelwanden zijn binnen 24 uur klaar voor gebruik. Omdat ze niet moeten worden gevoegd hoeft u ook niet te wachten op gespecialiseerde vakmensen om die taak uit te voeren.

Geen voegsel nodig

Een ander voordeel van badkamerpanelen is dat ze geen voeglijnen hebben waardoor schimmelvorming volledig wordt geëlimineerd; dit maakt de voortdurende verzorging en reiniging eenvoudig - een snelle reiniging met een vochtige doek is alles wat nodig is om ze in onberispelijke staat te houden.

Kan over bestaande tegels geplaatst worden

Met Multipanel hoeft u zich geen zorgen te maken als uw muren niet in perfecte staat zijn of als u voor de uitdaging staat om bestaande tegels te verwijderen. U kunt Multipanel-douchepanelen namelijk rechtstreeks op bijna elk oppervlak plaatsen, ook op tegels. En als uw muren niet echt recht zijn heeft ons unieke Hydrolock® messing- en groefsysteem een tolerantie voor een kromming tot 6 mm om toch een perfect vlakke afwerking tussen in elkaar grijpende panelen te bereiken.

Messing- en groefplaatsing

Met Hydrolock®, een kenmerk van de Classic- en Linda Barker-collecties van douchepanelen, kunt u panelen aan elkaar klikken voor een bijna onzichtbare maar volledig waterbestendige verbinding - geweldig om de illusie te creëren van een bijna 'naadloos' wandoppervlak.

Gemaakt in Groot-Brittannië en Forest Stewardship Council® (FSC®)-gecertificeerd

In tegenstelling tot tegels, die meestal worden geïmporteerd, worden platen van Multipanel in het VK gemaakt van Forest Stewardship Council® (FSC®) C128180-gecertificeerde materialen. Hiermee steunt u de Britse economie en het milieu.
De douchepanelen in de bovenstaande collecties bootsen getrouw het uiterlijk na van natuurlijke oppervlakken zoals steen, marmer en versteend hout, evenals andere materialen zoals geweven stoffen, staal en beton.

Met het assortiment douchepanelen van Multipanel bereikt u de authentieke uitstraling van een hoogwaardige badkamer met een lager budget en zonder voegen.

  1. Galerij Badkamer Inspiratie

    Op zoek naar badkamer inspiratie? Bekijk onze galerijen

    Galerij